Hvorfor bør jeg investere i en elbillader?

Fordelen med å investere i en ladestasjon hjemme, er at den gir raskere lading og ikke minst at den er brannsikker. En vanlig stikkontakt er ikke er beregnet for høy belastning over tid, og dermed ikke egnet for lading av elbil. Å lade elbilen med vanlig stikkontakt kan være brannfarlig.

Hvor lang tid tar det å lade elbilen?

Elbilen bruker ca 8 timer på å lade seg opp via en stikkontakt/skjøteledning. Ved bruk av ladestasjon, vil du redusere ladetiden til ca. 5 timer, med utgangspunkt i et helt flatt batteri. Med gode laderutiner der man for eksempel lader natten over, vil noe lenger ladetid stort sett være overkommelig. Dersom man ønsker en hurtiglader, krever dette høyere ampere.

Tiden det tar før elbilen din lades opp kommer an på hvordan ladetype du bruker for å lade elbilen samt batteriets størrelse og antall ampere. En enkel formel for å regne ut ladetid for å nå 80% er: batteristørrelse * 0,80 / effekt = ladetid. Ved utregning for 100% oppladning benytt samme formel ekskludert 0,80. Utregning er basert på at elbilen har 0% batteri. Les mer om det her.

Hva koster en elbillader?

Prisen på ladestasjon varierer etter hvilket behov du har. Du har flere valg når du skal velge en ladestasjon, og ditt behov avgjør hvilken type du velger. Typisk er at de billigere alternativene gir mindre frihet/muligheter.

Ta gjerne kontakt med en av våre samarbeidspartnere for pris her.

Hvor mye koster det å lade elbil hjemme?

Det koster ca én krone per kWh, som innebærer vanlig strømpris inkludert nettleie. Eksakt kostnad for en privatperson avhenger av blant annet kjørestil, topografi og temperaturer, men en tommelfingerregel er at du bruker omkring 3000 kroner i kWh på å kjøre 15.000 kilometer i året.

Må hver elbil-type ha hver sin ladestasjon?

Hver elbil-type må ikke nødvendigvis har hver sin ladestasjon, så lenge du investerer i en ladestasjon uten fastmontert ledning i ladestasjonen. Du har da muligheten til å bruke laderen som følger med bilen, til den ladestasjonen som er montert. Dersom du har ladestasjon med to utganger og man velger å lade to elbiler samtidig, må du derimot medregne dobbel tid før elbilen er ladet opp.

Tåler ladestasjonen kulde og vann?

Det kan være store kvalitetsforskjeller på forskjellige elbilladere på markedet. Så pass på at du velger en kvalitetslader som tåler norske forhold, spesielt hvis laderen skal stå ute. Det er også viktig å bruke dyktige fagfolk til å sette opp laderen. Hvis laderen blir montert feil kan selv den beste lader bli ødelagt.

Kan jeg lade elbilen når det tordner?

Alle boliger som har blitt bygd etter 2010 er pålagt å ha installert overspenningsvern. Har boligen dette er sannsynligheten for skader på det elektriske anlegget redusert. Da går det også fint å lade elbilen mens det er tordenvær. Men om du bor i en bolig som er bygd før 2010 og uten installert overspenningsvern i ettertid bør isåfall dette installeres. Har ikke boligen dette må ladingen av elbil unngås under tordenvær.

Hvis du ønsker pris eller bare mer veiledning for å finne ut hva du bør velge kan du ta kontakt med oss, så setter vi deg i kontakt med en av våre lokale samarbeidspartnere.

Send meg til kontaktskjema for tilbud på elbillader