Lad smart uten smart lader

banner-lade-smart-uten-smarrt-lader

Smart lader, smart hus, smart bil? Alle vil lade smart og spare penger på strømregningen, men hva bør man egentlig tenke på når man skal sette opp smart lading av elbil?

Hvorfor smart lading

Smart lading går hovedsakelig ut på å lade når strømmen er billigst uten selv å måtte følge med og stå opp midt på natta for å sette bilen til lading. Siden timesprisene for strøm legges ut i forkant lar dette seg lett automatisere, noe som kan gi store besparelser, og litt lavere skuldre, spesielt ved høye strømpriser. For å dra nytte av dette har mange investert i en smart elbillader. Men hvis du har en smart bil er ikke det nødvendig.

Smart bil trenger ikke smart lader

Det finnes mange løsninger for å lade smart, og flere gode fordeler for ikke å la laderen være det smarte elementet. Ved å bruke bilens egen app, eller koble mot app for smart lading gjennom Wattever, Tibber, Fortum 360, Fjordkraft eller Gudbrandsdal Energi, kan man lade smart uten smart lader og uavhengig av om man lader hjemme, hos venner eller på jobben.

Vår erfaring er at mange ikke er klar over denne muligheten og tror at de må ha en smart lader for å få kontroll og lade smart selv om de har en smart bil. Dermed er det mange som bruker unødvendig mye penger på selve laderen, uten at det gir noen ekstra fordeler.

Ved å la bilen være det smarte elementet kan man spare penger både på ladingen og ved valg av selve elbilladeren, siden man ikke trenger noen dyr smartlader, og kan velge en enkel lader som vår Charlie 1 elbillader.

Vil du vite mer?

Tek.no har skrevet en lengre artikkel om smartlading og besparelsene ved bruk av en slik løsning som du kan lese her. Vår enkleste lader, Charlie 1 elbillader, finner du i nettbutikken.

Kjøp Charlie 1 elbillader i nettbutikken!