Invester i en elbillader

Du kan lade elbilen hjemme på flere ulike måter. Det aller beste er å investere i en ladestasjon. Dette er den sikreste måten å lade elbilen på. Du kan også lade ved bruk av en ladekabel (følger normalt med når du kjøper en elbil) som kobles til husholdningskontakten din. Merk! Dette er ikke en anbefalt måte å lade elbilen på da det er visse risikoer ved å gjøre dette. Les mer om dette her.

Velg lader som passer for dine behov

Det er viktig å tenke på hvordan laderen skal brukes. Vil det bare være én bil som skal lade, flere eller vil det kanskje variere? Tenk også på om laderen skal stå ute eller inne i en garasje. Les mer om elbillader tilpasset ditt behov.

Vi kan dele elbilladere inn i to typer:

Elbillader med mode 3 har tilkobling med en spesialtilpasset kontakt med tre faseledere, jord og en pilotkontakt. Denne typen er laget for å håndtere en høyere belastning over lengre tid. Dette er en sikkert lading fra en elbillader.

Elbillader med mode 4 er hurtiglading som foregår direkte med DC strøm til batteriet, som vil si at laderen hopper over stadiet med å levere strømmen gjennom laderen i bilen, hvor strømmen da går direkte til batteriet. Her er kabel montert til ladestasjon og er en sikker lading. Kabelen du kan velge til din elbil avhenger av hvilken ladehastighet bilen din støtter i tillegg til den hastigheten elbilladeren gir.

Hva finnes av ladekabler?

Elbiler kommer med ladekabel i bilen enten med type 1 eller type 2 kontakt. Type kontakt bestemmer hva slags ladekabel som kan benyttes.

Ladekabel med type 1 - Skal du montere ladestasjon privat og velger med type 1, vil du få en ladestasjon med fastmontert kabel. Det betyr at biler som bruker type 2 ikke kan bruke denne laderen.

Ladekabel med type 2 - Ladestasjon med type 2 kan ha fastmontert og løs kabel. Ladestasjonen kan brukes av både type 1 og type 2. 

Les mer om hvilke valg og krav du må ta stilling til ved valg av ladestasjon her.

Sjekk ut gode råd og myter om lading hjemme

Som ny elbileier har man ofte mange spørsmål. Hvor lang tid tar det å lade elbilen? Når på dagen bør man lade? Kan man lade når det er tordenvær? Bør man la den gå tom for så å lade den helt opp? 

Det er mye å tenke på når man skal sette opp en ladestasjon hjemme. Vi håper denne artikkelen var til hjelp og svarte på spørsmålene du hadde. Hvis du ønsker pris, eller mer veiledning for å finne ut hva du bør velge kan du ta kontakt med oss, så setter vi deg i kontakt med en av våre lokale elektrikere.

Send meg til kontaktskjema for tilbud på elbillader