Det er mange grunner til å velge elbil. For noen er det miljøhensyn som veier tyngst, for andre er andre fordeler som er viktigst. Her får du oversikt over de forskjellige fordelene ved å velge elbil fremfor en bensin eller diesel-bil, og gode tips for hva man bør tenke på som ny elbileier.

Hvor miljøvennlig er elbilen?

Det florerer med myter og påstander om hvorvidt elbilene er miljøvennlige eller ikke, og i hvor stor grad de er en belastning på miljøet. Når man skal besvare slike påstander holder det ikke bare å se på det faktum at elbilene ikke slipper ut CO2 under bruk, men hele bildet, helt fra før produksjonen starter til den ruller på veien. Les mer om hvor miljøvennlig elbilen er her.

Elbil fordeler – pengene du sparer

Det er mange fordeler ved å velge elbil fremfor bil med vanlig forbrenningsmotor, blant annet miljø og helse. Allikevel er den fordelen som muligens veier tyngst for de fleste, pengene du sparer. Les mer om drivstoffutgifter versus strømutgifter, og andre fordeler ved å velge elbil her.

Hvor mye har å kjøre elbil egentlig å si for klima?

SSB sine tall viser til 195 351 elbiler i Norge, dette ved inngangen til 2019 – en økning på over 40 prosent fra året før. Elbilen har økt i takt med at vi blir mer miljøbevisste, noe som har lønt seg i form av fordeler elbil eiere får. Men hvilken gevinst har det egentlig at flere og flere av oss har gått over til elbil? Les mer om det her.

4 gode tips for nye elbileiere

Har du nettopp kjøpt deg en elbil, eller tenker du på å bli en elbileier? Dette krever for mange en del ny kunnskap. Nedenfor har vi listet opp 4 gode tips for deg som nettopp har blitt, eller skal bli eier av elbil. Les våre 4 tips her.

Hvis du er ny elbileier, eller vurderer å bli det, bør du også tenke på hvordan elbilen skal lades hjemme. Les mer om dette her:

Lade elbil via stikkontakt
Ladestasjon tilpasset ditt behov