Alt om valg av elbillader

Invester i en elbillader Du kan lade elbilen hjemme på flere ulike måter. Det aller beste er å investere i en elbillader. Dette er den sikreste måten å lade elbilen på.  Her har vi samlet noen tips.

Hvorfor burde jeg ha komfyrvakt?

Nesten halvparten av alle husbranner starter i forbindelse med matlaging og tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), viser at Brann- og redningsvesenet hadde 3 547 brannutrykninger til boliger i Norge i 2018. Hele 45 prosent av utrykningene skyldes komfyren.

Hvorfor velge elbil

Det er mange grunner til å velge elbil. For noen er det miljøhensyn som veier tyngst, for andre er andre fordeler som er viktigst. Her får du oversikt over de forskjellige fordelene ved å velge elbil fremfor en bensin eller diesel-bil, og gode tips for hva man bør tenke på som ny elbileier.

Hvor miljøvennlig er elbilen?

Det florerer med myter og påstander om hvorvidt elbilene er miljøvennlige eller ikke, og i hvor stor grad de er en belastning på miljøet. Når man skal besvare slike påstander holder det ikke bare å se på det faktum at elbilene ikke slipper ut CO2 under bruk, men hele bildet, helt fra før produksjonen starter til den ruller på veien.

Ladestasjon hjemme

Hvorfor bør jeg investere i en elbillader? Fordelen med å investere i en ladestasjon hjemme, er at den gir raskere lading og ikke minst at den er brannsikker. En vanlig stikkontakt er ikke er beregnet for høy belastning over tid, og dermed ikke egnet for lading av elbil. Å lade elbilen med vanlig stikkontakt kan være brannfarlig.

4 gode tips for nye elbileiere

1. Sjekk batteriet Skal du kjøpe brukt elbil? Pass alltid på å sjekke batteriets helsetilstand. Spør alltid bileier om ladehistorien til bilen da dette er viktig informasjon for å kunne kartlegge helsetilstanden til batteriet. Bilbatteriet trives best og varer lengst om det sjeldent blir ladet helt fullt opp, men ligger på et sted mellom 40 og 80 prosent. Er bileier usikker eller du ønsker å dobbeltsjekke batteripakken kan bilverksteder hjelpe til med å diagnostisere.

Hvor fort lader elbilen?

Når det kommer til ladetid av elbilen er det flere aspekter som spiller inn. Det kommer an på hvordan ladetype du bruker for å lade elbilen, batteriets størrelse og antall ampere. Klima spiller også en rolle i den totale ladetiden. Nedenfor ser du en oversikt over de ulike ladetypene og effekten hver av de har.

Hvor mye har å kjøre Elbil egentlig å si for klima?

SSB sine tall viser til 195 351 elbiler i Norge, dette ved inngangen til 2019 – en økning på over 40 prosent fra året før. Elbilen har økt i takt med at vi blir mer miljøbevisste, noe som har lønt seg i form av fordeler elbil eiere får. 

Elbil fordeler - pengene du sparer

Det er mange fordeler ved å velge elbil fremfor bil med vanlig forbrenningsmotor, blant annet miljø og helse. Allikevel er den fordelen som muligens veier tyngst for de fleste, pengene du sparer.

Lade elbil via stikkontakt

Mange lader med stikkontakt Fortsatt er det mange som lader elbilen sin via stikkontakt/skjøteledning, til tross for at ekspertene fraråder dette. Det er farlig, da det kan føre til varmegang og i verste fall brann.